Τζεχερίδης Κωνσταντίνος

Ο Κώστας Τζεχερίδης αποφοίτησε απο την σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης το Σεπτέμβριο του 1999, ενώ διαθέτει Μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Διοίκηση έργων και προγραμμάτων από το πανεπιστήμιο της Lille της Γαλλίας .

Έχοντας τις γνώσεις του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης ασχολήθηκε με τη διοίκηση προγραμμάτων και έργων. Πρώτος σταθμός η Microsoft, Παρίσι, όπου χάρη στις γνώσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης απέκτησε τον τίτλο του τεχνικού υποστήριξης στις πωλήσεις του Microsoft Project 2000. Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε και με άλλα προγράμματα χρονικού προγραμματισμού σε έργα κατασκευαστικά, τηλεπικοινωνιακά όπως και φαρμακευτικά με κύριο στόχο να υποστηρίζει τους διευθυντές έργων και προγραμμάτων. Από το 2008 με την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία απέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του PMO έχοντας δημιουργήσει και την πρώτη του εταιρεία για υποστήριξη σε PMO θέματα (Pure-PMO, www.pure-pmo.com). Με αύξηση αρμοδιοτήτων παράλληλα, απέκτησε τις πρώτες του ομάδες υπευθύνων έργων και αναλυτές έργων.

Εταιρείες όπως η Alcatel-Lucent, Ericsson, GlaxosmithKline, Merck, Takeda είναι μερικοί από τις πιο σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του.

Από το 2018 δημιούργησε με 2 άλλους συνεργάτες την εταιρεία ELPIS ( www.elpis.lu ), με κύριο στόχο την υποστήριξη και συμβουλευτική  σε θέματα portfolio management (διεύθυνση χαρτοφυλακίου έργων) όπως και στο project/program capacity management (διεύθυνση εργατικού δυναμικού σε έργα και προγράμματα) κυρίως στην Ευρώπη. Έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα ( sharepoint ) που υποστηρίζει διαδικασίες που είναι παγκοσμίως διαδεδομένες (PMI, Prince 2) και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εταιρείες φαρμακευτικές, κατασκευαστικές και προσφάτως και στην εξειδικευμένη βιομηχανία της ωρολογοποιίας.